dinsdag 15 april 2008

wedstrijd maandag 14 april

Alweer een avondwedstrijd. Nu thuis tegen SV Twello E3, die tweede in de competitie staat. Dat wordt dus een zware dobber. Vóór de wedstrijd hebben we even gepeild hoe de ouders dachten dat de wedstrijd zou eindigen. Hier enkele voorspellingen van de "kenners".
Gerrit L.: 2-6.

De wedstrijd ging fanatiek van start. Vooral van de kant van SV Twello. Voordat onze powergirls drie keer met de ogen konden knipperen waren er al drie goede schoten richting doel geweest. Gelukkig gingen die allemaal over of naast.
Maar dit lieten de meiden niet op zich zitten. Geleidelijk aan kregen ze meer grip op de wedstrijd. De jongens uit Twello wisten niet wat hen overkwam. Want ze waren gewend met veel doelpunten verschil te winnen. Onze powergirls maakten hen helemaal gek met hun sterke aanvallende en verdedigende spel. Toch wist SV Twello vóór rust een doelpunt te maken.
Dit tot grote ergernis van de Twello-leiders. In de rust kregen de jongens (en twee meiden) de volledige lading frustratie van vier leiders over zich heen. (Voetbal moet toch leuk zijn...? Het spotje van SIRE 'Geef de kinderen hun spel terug' was op de Twellose tv's zeker niet uitgezonden.)
En dacht je dat de donderspeech hielp? Welnee, onze meiden maakten meteen na rust een doelpunt. Een mooie sprint van Rosa, één man uitkappen en een goed schot op goal was genoeg om de gelijkmaker te scoren.
Hierna bleven de meiden goed voetballen, maar SV Twello kreeg iets meer geluk in het spel. Fleur schoot een keer op de paal en een keer op de bovenlat, en aan de andere kant kwamen de Twellose-schoten wèl in het doel terecht. Twello kwam zodoende op 1-4. Daarna bracht Daniëlle na een goede solo van Fleur de spanning nog even terug: 2-4. Maar het mocht helaas niet zo zijn. Twello drukte door en kwam uiteindelijk met 2-6 voor. Al met al een wedstrijd om trots op te zijn. Erg goed gespeeld, alleen het team uit Twello was net iets sterker.