dinsdag 22 april 2008

Lisanne's verslag: zaterdag 19 april

Zaterdag 19 april. Eén van de laatste keren dat we zo vroeg op moeten staan dit seizoen. Het weer belooft goed te worden, waardoor er ineens meer fietsen bij Activia staan. En nog op tijd ook! Helaas is alleen Ingrid aan de late kant. Kan een leidster ook reserve gezet worden tijdens de 1e helft?
Noodkreet vanuit de kleedkamer: ik heb de voetbalbroek van mijn broer bij me!

Dan de wedstrijd. In toch een gure noordoostenwind wordt de aftrap gedaan. Helios dendert de 1e 10 minuten over de meiden heen. Zijn ze allemaal te laat of juist te vroeg naar bed gegaan? In ieder geval zijn ze nog niet wakker. Na 10 minuten, het is dan al 0-4, komt echter de ommekeer. Er wordt weer goed samengespeeld, de aanval wordt ingezet, de jongens van Helios hebben het nakijken. Alleen, helaas geen doelpunten.
Ook in de 2e helft gaan de meiden voortvarend van start. Alles wordt uit de kast gehaald, maar het verwachte doelpunt valt maar niet. Eén counter van Helios zorgt echter wel voor 0-5. Want continu in de aanval zijn, betekent bij de meiden op een gegeven moment, dat er weinig aan verdedigen wordt gedacht. De energie is er dan niet meer om terug te sprinten naar het eigen doel. En de enkeling die daar is gebleven, kan het niet altijd alleen.
Gelukkig is bij Helios de fut er ook uit. Celine redt de eer door een flitsend afstandsschot, die nu wel een keer aan de goede kant van het net verdwijnt. Ook Helios scoort nog een keer. Eindstand: 1-6. Jammer, maar het was een loei-spannende wedstrijd.

Mark M., als scheidsrechter, zette weer de puntjes op de i, met een beetje hulp van buitenaf. Alles moest volgens de regels gebeuren. Zo nu en dan nam hij de fluit uit de mond om de meiden via ludieke aanwijzingen op hun plaats te zetten. Enige voorspellende gaven zijn hem daarbij niet vreemd. Want hoe weet hij toch bij wie de bal terecht zal komen? Eén ding is onduidelijk gebleven: waarom kreeg Daniëlle na de 0-2 een gele kaart?

Tot slot: voetbalschoenen/-benenquiz voor de ouders
(geen hulp van de meiden!!!)

Welke meiden staan hier op rij, in de juiste volgorde van links naar rechts?
Antwoorden aan hjdlwitteveen@home.nl vóór vrijdag 25 april, 18.00 uur.
De winnaar krijgt een geheel verzorgde reis naar de wedstrijd Schalkhaar E11-Activia E3 op zaterdag 26 april a.s. Bij meerdere goede antwoorders wordt geloot.